Sveikatinamės

11 šildančių produktų

Nuotrauka: © pixabay.com

Pasak ajurvedos žinovų, šaltuoju sezonu nebūtina valgyti vien tik šildančius produktus. Tokia mityba taip pat gali sutrikdyti organizmo pusiausvyrą. Tiesiog šildančių produktų kiekis valgiaraštyje turėtų būti dominuojantis. Žinoma, tai priklauso ne tik nuo sezono, bet dar ir nuo vyraujančios organizmo došos. Buitiškai kalbant, tas, kuriam nuolat šalta, šildančių produktų turėtų valgyti gerokai daugiau nei tas, kuris net ir per speigus vaikšto atsilapojęs paltą. Jei esate iš tų, kurie šąla, į kasdienį valgiaraštį įtraukite daugiau produktų iš žemiau pateikto sąrašo.

·         Ghi sviestas.

·         Rudieji ryžiai.

·         Virtos ir troškintos morkos.

·         Sezamų pasta tahini.

·         Saldžiosios bulvės.

·         Aitriosios paprikos.

·         Migdolai.

·         Pastarnokai.

·         Raudonosios pupelės.

·         Imbierų šaknys.

·         Lęšiai.

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: