Gaminame

Kaip ruošti ghi sviestą

Nuotrauka: © fotolia

Pasak ajurvedos žinovų, skirtingai nei įprastiniame svieste, jame nėra blogojo cholesterolio, o naudos – devynios galybės.
Vedų kultūroje šis produktas vadinamas maistu smegenims, manoma, kad jis geros fizinės ir dvasinės energijos šaltinis. Toks gražios gelsvos spalvos sviestas naudojamas ne tik virtuvėje patiekalams gardinti ir kepti, nes aukštoje temperatūroje kaitinamas jis neputoja ir nerūksta, pasitarus su specialistu jis naudojamas organizmui valyti, grožio procedūroms – daromos veido kaukės. Patiems pasigaminti ghi sviesto visai nesudėtinga. Tik nusipirkite tikro, tinkamo riebumo ir pakaitinkite. Išvalytą lydytą sviestą kepti ar gruzdinti galite naudoti kelis sykius, nes jis nesudega, nepraranda maistinių savybių. Prieš naudojant pakartotinai, patartina perkošti per marlę.
Kaip ruošti
Reikės: 400 g 82 proc. riebumo sviesto.

  • Natūralų pirktinį arba naminį ne mažesnio nei 82 proc. riebumo sviestą dėkite į puodą storu dugnu. Kaitinkite jį neuždengę dangčiu ant silpnos ugnies, kol išsilydys.
  • Kai užvirs, toliau kaitinkite ant silpnos ugnies kartkartėmis pamaišydami ir nugriebdami paviršiuje atsirandančias baltas putas.
  • Kai sviestas taps gražios gintaro spalvos, įgaus malonų riešutų aromatą, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad pravėstų.
  • Perkoškite ir supilkite į indelį.

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: