Gaminame

Sriuba Vata došai nuraminti

Nuotrauka: © GurGuru Kitchen Lab

Orui keičiantis, kai vieną akimirką šilta, kitą šalta, tai lyja, tai saulėta, organizmas lyg „šiaušiasi“, tampa sausas, susilaiko skysčiai, traška sąnariai, galva apsunksta, stoja skrandis, streikuoja žarnynas. Priimkite šią būseną - tai gamtos pokytis, vykstantis per Jus. Tai Vata došos suaktyvėjimas. Šiuo metu šaukštas sriubos – tai šaukštas sveikatos.

Pasiruoškite sriubos pagal GurGuruKitchen Lab receptą. Ji padės nuraminti Vata došą – „suteps“ ir sustiprins organizmą iš vidaus.

PASNINKO sriuba visai dienai

🕑 20 min.

Sriubai reikės:

-       1,5 – 1,8 l vandens;

-       saujos basmati ryžių;

-       daržovių: pomidoro, saldžiosios paprikos, saujos smulkinto šviežio kopūsto. Arba kelių saliero stiebų, pomidoro, cukinijos;

-       prieskonių: po 1/3 šaukštelio kmynų, maltų kuminų, ožragės sėklų, kalendrų, maltų juodųjų pipirų, kelių lauro lapų. Galite naudokite ir natūralų daržovių buljoną.

Užvirkite vandenį, suberkite prieskonius (išskyrus pipirus) arba įmeskite kubelį buljono. Suberkite ryžius, smulkintas daržoves. Virkite ant nestiprios ugnies apie 15 min. Išvirusią sriubą pagardinkite šauktu GHI ar paprasto sviesto. Arba sviesto gali įsidėti kiekvienas asmeniškai pagal skonį į savo lėkštę. Jei reikia, pagal skonį pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų.

Sveikatos! 

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: