Sveikatinamės

7 prieskonių mišinys imunitetui stiprinti

Nuotrauka: © pixabay

Prieskoniai ne tik pagerina maisto skonį. Ajurvedos žinovai pirmiausia juos vertina dėl nuostabių savybių: stiprinti imuninę sistemą, aktyvinti virškinimo ugnį, padėti gintis nuo virusų, mikrobų ir kitokių kenkėjų.

Mahariši ajurvedos meistrai rekomenduoja tokį 7 prieskonių mišinį:

6 dalys ciberžolių miltelių;

6 dalys maltų pankolių;

3 maltų kardamonų;

3 dalys maltų kuminų;

1 dalis imbierų miltelių;

1 dalis maltų juodų pipirų;

¼ dalies cinamono miltelių.

Visus ingredientus gerai išmaišykite ir laikykite sandariame indelyje vėsioje vietoje. Šaukštelį mišinio pakaitinkite su šaukštu ghi sviesto, kol pasklis aromatas. Gardinkite juo įvairius patiekalus. Šis kiekis numatytas vienai porcijai. Kai siaučia virusai ar jaučiatės nusilpę, patartina vartoti kasdien.  

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: