Gaminame

Improvizuojame humuso tema

Nuotrauka: © soscuisine

Tai itin lengvai paruošiamas ir nepaprastai maistingas patiekalas, ypač tinkamas vegetariškai mitybai praturtinti: suteikia baltymų, geležies ir daugybę kitų naudingų produktų.

Jei mažumėlę įjungsime” fantaziją, humusas gali tapti niekad nepabostančiu, vis naują skonį dovanojančiu patiekalu.

Klasikinis humuso receptas

200 g virtų avinžirnių, šaukštas sezamų pastos (tahinio), skiltelė česnako, po pusę šaukštelio kumino ir aitriosios paprikos, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir citrinos sulčių.

Visus produktus sutrinkite iki vientisos, kreminės konsistencijos pastos.


Kaip pagrindą naudojant šį receptą, avinžirnių trintinį galima ruošti su įvairiausiais papildomais ingredientais:

·         moliūgais ir skrudintomis jų sėklomis,

·         špinatais ir tofu arba feta,

·         keptomis saldžiosiomis arba aitriosiomis paprikomis ir kanapių baltymais,

·         bazilikais, saulėje džiovintais pomidorais ir veganišku arba parmezano sūriu,

·         žolelėmis (petražolėmis, krapais, kalendromis, raudonėliais),

·         graikiniu arba sojų jogurtu ir krapais,

·         alyvuogėmis ir graikiniais riešutais,

·         skrudintų riešutų sviestu ir keptais batatais,

·         daigintais grikiais,

·         keptais baklažanais ir kedrinėmis pinijomis. 

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: