Gaminame

Kokosinis moliūgų karis

Nuotrauka: © macheesmo.com

Pagal ajurvedą moliūgas yra satvinis (dorovės gunos) maistas. Jis ramina protą,  nuskaidrina mintis, teikia vidinio džiaugsmo. Troškintas su ghi sviestu bei prieskoniais padeda subalansuoti rudenį įsivyravusią Vata došą, dėl kurios dominavimo dažniau varva nosis, sunkiau virškina skrandis ir pan. Taigi moliūgų sriuba arba štai toks kokosinis karis - rudeniui tiesiog tobulas patiekalas.

 

Moliūgų kariui reikės:

                    2 – 3 šaukštų ghi sviesto;

                    1 šaukšto šviežiai tarkuotos imbiero šaknies;

                    3 šaukštų raudonojo kario pastos;

                    700 – 800 g moliūgo, nulupto ir supjaustyto nedideliai kubeliais;

                    400 ml kokosų pieno;

                    150 ml daržovių sultinio;

                    Šaukštelis ciberžolių miltelių;

                    žiupsnelis Garam masalos prieskonių;

                    žiupsnelis kvapiosios ferulos (asafetidos);

                    didelės saujos smulkiai supjaustytų šviežių kalendros lapelių;

                    50 g stambiai pjaustytų, kepintų anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų;

                    Pagal skonį druskos.

 

Didelėje keptuvėje pakaitinkite sviestą. Suberkite imbierą ir visą laiką maišydami kepinkite 2 – 3 min. Įmaišykite kario pastą ir moliūgo gabalėlius ir pakepkite dar 3 – 4 min. Supilkite kokosų pieną, sultinį, suberkite prieskonius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite apie 20 min. Pagal skonį pasūdykite. Prieš patiekdami, patiekalą pagardinkite kalendros lapeliais bei riešutais.

Patiekite su ryžiais.

 

 

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: