Partnerių turinys

Tegul diena būna gera!

© Vilniaus Pergalė.  Nuotrauka: © Vilniaus Pergalė

Skaidulų, B grupės vitaminų, geležies ir mineralų gausūs 7 grūdų sausainiai – idealus pasirinkimas pusryčiams, praalkus pavakariams ir net lengvai vakarienei. Iš kelių skonių kiekvienam išsirinkti mėgstamą ir taip padovanoti sau gerą dieną dar niekada nebuvo taip lengva.

Pastaraisiais metais mokslininkai žarnyno sveikatai skiria ypatingą dėmesį. Tik tada, kai jis veikia kaip laikrodis, galime džiaugtis gera sveikata ir energija. O viena svarbiausių sklandaus virškinimo sąlygų – reikiamas skaidulų kiekis maiste. Skaidulos, taip pat žinomos kaip ląsteliena, – angliavandenių rūšis, kurios, kitaip nei kiti angliavandeniai, organizme nėra suskaidomos į cukrų ir absorbuojamos kraujyje. Jos – tarsi valymo mašina, praeina pro virškinimo sistemą nepakitusios, suteikdamos organizmui didelę naudą: skatina sotumo jausmą, gerina toleranciją gliukozei ir žarnyno peristaltiką, neleidžia užkietėti viduriams, mažina cholesterolio kiekį. Patvirtinta: mityba, kurioje gausu skaidulų, siejama su geresne bendra sveikata ir ilgaamžiškumu. Puikūs skaidulų šaltiniai yra sveiki grūdai, riešutai, sėklos, ankštiniai, daugelis vaisių ir daržovių.

Dar keli faktai apie skaidulas

* padeda numesti svorio;

* užtikrina sotumo jausmą, mažina bendrą suvartojamų kalorijų kiekį;

* gali padėti sumažinti potraukį maistui, nepersivalgoma; 

* skatina sveikųjų žarnyno bakterijų augimą – kai kurios skaidulų rūšys yra prebiotinės kilmės.

 

Grūdų sausainių nauda organizmui

·      Gerieji angliavandeniai – bėgant dienai nestokosite energijos.

·      Praturtinta naudingais vitaminais, kokosais, cinamonu, jausmus žadinančia vanile, sveikomis daržovėmis ir šokoladu.   


Kelios idėjos, kur galima panaudoti?

1.    Užkandžiui aptepkite riešutų sviestu, pagardinkite sezoninėmis uogomis ir vaisiais.

2.    Vaisių desertams: patrupinkite sausainių, berkite uogų, užkrėskite šaukštą plaktos grietinėlės, maskarponės ar ledų. 

3.    Improvizuotam tiramisu, tinginiui, energijos teikiantiems rutuliukams – trupintus sausainius sumaišykite su kapotais riešutais, kokosų aliejumi ar kakava. 

4.    Kepdami maltais sausainiais keiskite dalį miltų.

5.    Vietoje duonos trupinių įdarykite orkaitėje su varške kepamus obuolius ar kitus vaisius.

6.    Greitam desertui paruošti – apvoliokite nuluptą bananą trupintuose sausainiuose ir užšaldykite.

7.    Vietoje panyro apvoliokite orkaitėje kepamus sūrius.

8.    Visame pasaulyje mėgstamiems sūrio pyragų pagrindams. 

9.    Įtrupinkite į pudingus dėl tirštesnės konsistencijos ir skonio.

10.Vaisių ir sūrių salotoms apibarstyti dėl skonio.


Daugiau info:

https://www.pergale.lt

https://www.pergale.lt/asortimentas/produktai/sausainiai/


 

 

 

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: